Gashaarden

Vrijstaande gaskachels

Gaskachels zijn zowel in open als gesloten verbranding leverbaar. Bij een open verbranding heeft u een verticale afvoerpijp via het dak nodig. De verbrandingslucht wordt aan de woonkamer ontrokken. Bij een gesloten verbranding wordt de verbrandingslucht via een concentrische (dubbelwandige) pijp via het dak of via de buitenmuur naar binnengezogen, terwijl door de binnenste opening van de pijp de rookgassen worden afgevoerd. Doordat deze kachels ook rechtstreeks op de buitenmuur kunnen worden aangesloten, is de plaatsing van deze kachels een stuk flexibeler, gemakkelijker en dus ook goedkoper.

Wij hebben een uitgebreide collectie gaskachels, er is een grote keuze uit klassieke en moderne toestellen in diverse vermogens. Wij informeren u graag over de mogelijkheden in uw situatie!

Inbouwhaarden

Dit zijn gesloten toestellen die de verbrandingslucht niet aan de woonkamer ontrekken. Ook hier wordt gewerkt met concentrisch (dubbelwandig) pijpmateriaal. De haard is qua luchtvoorziening dus volledig afgesloten van de woonkamer. Doordat de haarden ook rechtstreeks op de buitenmuur kunnen worden aangesloten d.m.v. een muurdoorvoer, zijn er veel mogelijkheden om de haard op een mooie plek in uw woonkamer te plaatsen.

Inbouwhaarden zijn er in ontzettend veel modellen en formaten. Frontopstellingen maar ook hoekhaarden of driezijdige haarden zijn verkrijgbaar. Strakke inbouw is mogelijk, eventueel in combinatie met een mooi natuurstenen plateau. Maar deze haarden zijn ook uitermate geschikt om in een natuurstenen schouw te plaatsen.

Inzethaarden Gas

De inzethaard is de ideale oplossing voor bestaande situaties. Een inzethaard is een kant-en-klare haard, die in de opening van een bestaande open haard wordt geplaatst en aangesloten op het bestaande rookkanaal. De inzethaarden hebben meestal een open verbranding, maar in sommige gevallen is ook een gesloten verbranding mogelijk. Graag denken we met u mee om te kijken of er een passende inzethaard voor uw situatie te realiseren is.

Open gasvuren

Er kan ook voor gekozen worden om in een bestaande open haard een gasblokkenvuur te realiseren. Voorwaarde is wel dat de open haard altijd goed heeft gefunctioneerd met het oog op een goede trek en verbranding. Een gasblokkenvuur is in vrijwel iedere open haard in te bouwen en is eenvoudig te bedienen Tegenwoordig zijn deze gasblokken zelfs met afstandsbediening leverbaar voor optimaal bedieningsgemak. De apparatuur kan in de meeste gevallen netjes worden weggewerkt in de bestaande aslade.

Afvoerloze gashaarden

U houdt van de warmte, sfeer en de gezelligheid van echt, levend vuur? Maar zonder de rompslomp van breken en bouwen? In onze collectie vindt u verschillende gashaarden zonder rookgasafvoer. Een innovatieve katalysator zorgt ervoor dat er van het aardgas niets overblijft van het onschadelijke kooldioxide en waterdamp.