In de weken 30/31/32/33 zijn wij gesloten vanwege vakantie. Daarna zien we u graag terug!

Week 52 en 1 zijn wij gesloten. Vrijdag 12 januari is de showroom weer geopend.

Vrijdag 27 oktober & zaterdag 28 oktober zijn wij gesloten vanwege ziekte. Wij zien u graag later terug! 

Hout haarden & kachels

Ontdek de grote wereld van houtkachels.

Schermafbeelding 2020-11-23 om 22.07.17 (1)
Video afspelen

Even de sfeer van een houthaard voelen?

Bekijk de video van Kalfire waarin ze een design kachel laten zien.

Vrijstaande houtkachels

Voor elke smaak en voor elk interieur is een passend model te vinden. Wat u ook kiest, alle modellen staan stuk voor stuk garant voor een efficiënte verwarming van de ruimte. Doordat de kachel niet is ingebouwd in de muur geeft het een aangename stralingswarmte. Vrijstaande kachels zijn zuinige warmtebronnen die bij juist gebruik een hoog rendement en een schone verbranding leveren.

Speksteen is een natuursteen dat lang warmte vasthoudt en deze geleidelijk weer aan de omgeving afgeeft. Naast gewone speksteenkachels bestaan er ook stalen kachels bekleed met speksteen panelen.

Inbouwhaarden

De inbouwhaarden zijn geschikt voor situaties waarin u een nieuwe haard realiseert. U kunt een inbouwhaard dus niet in de ruimte van een bestaande open haard plaatsen. Een inbouwhaard wordt als complete haard, inclusief het rookkanaal ingebouwd, zodat alleen de voorkant met de omlijsting zichtbaar blijft. De ruit is in een nauwelijks zichtbaar kader gevat. Dit geeft een onbelemmerd zicht op het vlammenspel. Daardoor zijn heel strakke ontwerpen mogelijk. Maar ook kan gekozen worden om de inbouwhaard in te bouwen in een mooie natuurstenen schouw voor een wat romantischer design. Een optimale verbranding staat garant voor een minimale uitstoot van stof en voor een hoog rendement. U kiest dus niet alleen voor gebruiksgemak, comfort en design, maar ook voor het milieu!

Inbouwhaarden zijn er in veel verschillende maten en modellen. Frontmodellen maar ook hoekhaarden of driezijdige haarden zijn mogelijk. Wij geven u graag uitleg over de mogelijkheden van een inbouwhaard in uw situatie.

Ook wij zijn fan van inbouwhaarden.

Waarom? Het ziet er super strak uit en je bepaald helemaal zelf hoe het er uit komt te zien.

Inzethaarden

De inzethaard is de ideale oplossing voor bestaande situaties. Een inzethaard is een kant-en-klare haard, die in de opening van een bestaande open haard wordt geplaatst en aangesloten op het bestaande rookkanaal. In onze showroom kunt u terecht voor een ruime collectie inzethaarden in verschillende modellen en maatvoeringen.

Open haarden

Met zijn open karakter heeft de open haard een grote aantrekkingskracht op mensen die houden van gezelligheid en een vleugje romantiek. Het karakteristieke geluid van een knapperend haardvuur en de dansende vlammen maken van de open haard een sfeervolle blikvanger.

Indien u kiest voor een open haard, moet u wel rekening houden met de volgende aandachtspunten. Zo is een royaal schoorsteenkanaal noodzakelijk voor een optimale trek. In woningen met mechanische ventilatie of een open keuken met afzuigkap moet gezorgd worden voor voldoende aanvoer van lucht bij de haard. Het rendement van een open haard is niet zo hoog. Indien u meer warmte wilt, kunt u beter kiezen voor een inbouwhaard of een vrijstaande houtkachel.

"Benieuwd naar al onze modellen? Kom eens langs in de showroom!"

Teus Tomassen eigenaar Kachelhuus Tomassen

Neem contact met ons op

Openingstijden showroom

Vrijdag
09:00 – 12:00 uur 13:30 – 17:30 uur
Zaterdag
09:00 – 16:00 uur