In de weken 30/31/32/33 zijn wij gesloten vanwege vakantie. Daarna zien we u graag terug!

Week 52 en 1 zijn wij gesloten. Vrijdag 12 januari is de showroom weer geopend.

Vrijdag 27 oktober & zaterdag 28 oktober zijn wij gesloten vanwege ziekte. Wij zien u graag later terug! 

Terras houtkachels

Geniet buiten van de sfeer en warmte.

Schermafbeelding 2020-11-23 om 22.00.10
Video afspelen

Benieuwd naar de modellen van Reny?

Bekijk de video waar de modellen mooi in beeld komen.

Quaruba terraskachel

De RENY QUARUBA terraskachel is een stevige stoere houtkachel van Cor-Ten staal met een industriële uitstraling.De kubusvormige buitenkachel heeft een unieke modulaire constructie en kan daarom naar wens worden samengesteld met 1 (in deur) tot 4 glaspanelen. De deursluiting is weggewerkt tussen het deurpaneel en de rechterpoot. De uitvoering met een vloerplateau met vier wieltjes (onzichtbaar) is eenvoudig verplaatsbaar. Het plateau kan daarnaast ook gebruikt worden als opslag voor de eerste voorraad stookhout. Met een terraskachel creëert u buiten een gezellige plek door de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur. Zo kunt u ook ’s avonds laat als het wat kouder wordt én in het voor- en najaar genieten van het leven buiten.

Bijuga terraskachel

Het model BIJUGA is een oerdegelijke stijlvolle houtkachel van Cor-Ten staal voor gebruik buiten. Het opvallende tijdloze ontwerp combineert strakke lijnen en vlakken met industriële accenten. Zo is het plaatmateriaal op de verbindingsnaden naar buiten gevouwen en zijn alle bouten en moeren zichtbaar. De hardhouten merbau onderdelen (knoppen en duwstang) vormen niet alleen mooie details maar zijn ook heel praktisch voor de bediening, omdat deze niet te warm worden. De uitvoering met twee wielen en een duwstang aan de achterzijde is eenvoudig verplaatsbaar. Het embleem op de kap staat symbool voor de samenwerking met Atelier René Knip. Met een terraskachel creëert u buiten een gezellige plek door de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur. Zo kunt u ook ’s avonds laat als het wat kouder wordt én in het voor- en najaar genieten van het leven buiten.

Ook wij zijn fan van inbouwhaarden.

Waarom? Het ziet er super strak uit en je bepaald helemaal zelf hoe het er uit komt te zien.

Piquia terraskachel

Het model PIQUIA is een oerdegelijke compacte houtkachel van Cor-Ten staal met een industriële uitstraling voor gebruik buiten. Deze terraskachel heeft een verzinkt stalen deursluiting en roestvast stalen slotbouten rondom, zowel boven als onder de deur. Deze steken mooi af bij het warme roestkleurig plaatmateriaal. Het onderstel van de uitvoering met drie poten is van roestvast staal (rvs). Met een terraskachel creëert u buiten een gezellige plek door de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur. Zo kunt u ook ’s avonds laat als het wat kouder wordt én in het voor- en najaar genieten van het leven buiten.

Plaatsen op locatie

In tegenstelling tot de meeste terraskachels die ‘open’ zijn heeft RENY gekozen voor een gesloten verbrandingssysteem. Met als resultaat een hoger rendement en lagere emissiewaarden dan de terraskachels met een open vuur. De bediening is eenvoudig doordat het verbrandingsproces zichzelf regelt.

Voor een juiste werking van de terraskachel adviseren wij de kachel te laten installeren door de vakman. Teus Tomassen heeft jarenlange ervaring in het plaatsen kachels en haarden. Ga voor zekerheid en gemak!

Reny terraskachels: Heerlijk genieten

Een voorzichtig zonnetje zet de tuin in het licht en het tuinmeubilair wordt van stal gehaald. Het is lente!

Je krijgt zin om buiten te zijn, maar het kan ondanks de zon nog best wat fris zijn. Een prachtig moment om heerlijk bij de terraskachel te gaan zitten en te genieten van een knisperend vuur. Wat is het toch, dat je zo gelukkig kunt zijn van iets simpels als bij een vuur zitten en staren in de vlammen?

Emotie

Vuur is emotie. Al sinds de eerste dagen van de mensheid biedt een mooi brandend vuur ons veiligheid, troost, warmte of gezelligheid. Bij vuur denken we aan een pruttelende pot lekker eten, aan liedjes bij een kampvuur, aan smakelijk sissende lapjes vlees of vis op de barbecue. Bij vuur worden mooie herinneringen opgehaald of sterke verhalen verteld.

Vuur

Niet alleen de fik zelf is een bron van geluk. Ook het proces om een vuurtje te stoken raakt ons. Het is zo lekker primitief, een vuur stoken. Hout zagen, hout hakken, hout stapelen. Hout de tijd geven om te drogen tot het klaar is om een perfect vuur te stoken. Daarna een mooie stapel hout in je kachel opbouwen, netjes volgens de Zwitserse methode: grote blokken eerst, dan iets kleinere blokken en bovenop de aanmaakhoutjes. Natuurlijk geen geklooi met allerlei flessen rommel, maar gewoon vuur maken met hout en lucifers. Het heeft iets ambachtelijks en ‘ambachtelijk’ voelt fijn. We kopen toch ook liever brood van de ambachtelijke bakker dan van de broodfabriek? En zo zit je dus heerlijk te genieten van het door jou zelf ‘ambachtelijk’ gemaakte vuur.

Eigen plek

Ja, je geniet graag van de mooie dingen in het leven en de gezelligheid van een mooi brandend vuur hoort daar bij. Tegelijkertijd ga je bewust om met je omgeving. Je wilt niet dat jouw gezellige vuurtje een bron van ergernis is voor je buren. Je stookt milieubewust: als het weer het toelaat, met goed hout en het vuur op de juiste manier gemaakt. Dan wil je ook een terraskachel die maximaal bijdraagt aan de gezelligheid en tegelijkertijd zo schoon en effectief mogelijk stookt. RENY biedt je een uitgebreid assortiment aan terraskachels waarmee je verantwoord kunt stoken. Met een terraskachel creëer je buiten een gezellige plek door de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur. Zo kun je ook ’s avonds laat als het wat kouder wordt en in het voor- en najaar genieten van het leven buiten.

Je eigen plek en er toch even helemaal tussenuit. Ontspan en kom tot rust in je eigen tuin.

"Benieuwd naar al onze modellen? Kom eens langs in de showroom!"

Teus Tomassen eigenaar Kachelhuus Tomassen

Neem contact met ons op

Openingstijden showroom

Vrijdag
09:00 – 12:00 uur 13:30 – 17:30 uur
Zaterdag
09:00 – 16:00 uur